沙特阿拉伯阿卜杜拉国王科技大学(KAUST)的王鹏教授来我校学术交流

• 时间:2017-04-24 16:26:27

为隆重纪念西安理工大学水利水电学院-土木建筑工程学院办学80周年,4月13日,应我校水利水电学院郑兴教授诚意邀请,阿卜杜拉国王科技大学(King Abdullah University of Science & Technology)王鹏教授来我校做学术报告。来自西北农林科技大学以及我校相关领域的专家、教师、研究生、本科生等多人参加了该学术报告。该活动得到了我校水利水电学院和国际合作交流处的大力支持。

报告会上,王鹏教授主要介绍了纳米材料、光热材料、光催化纳米材料等的合理设计与合成及其在水清洁方面的应用,并且形象的将材料表面特性与大自然中某些生物特征联系在一起,启发我们以更广阔、更细心地视野去发现并且探究未知事物。提问环节,与会多位教师、学生从不同角度提出了问题,并与王鹏教授进行了热烈讨论,与会广大师生受益匪浅。

报告结束后,我校专家与王鹏教授进行了交流,介绍了我校基本情况。

报告人简介:

Prof. Peng Wangjoined KAUST in September 2009 as a founding faculty member and he is currentlyas associate professor and program chair in Enviromental science andEngineering program at KAUST . He received his M.S. and Ph.D.degree from theuniversity of California ,Santa Barbara (UCSB),both in Environmental Science andManagement . His research focuses on rational design , synthesis , andapplication of nanomaterials for clean water and cleanenergy production . His research research constantly produces top journalpublications and has garnered attentions from international list . Moreinformation regarding professor Wang ’s group and hisresearch can be found at http://eni.kaust.edu.sa.